About Foam Forward
talent

Foam Forward

Foam Forward is a talent development programme for youth in collaboration with various cultural institutes in Amsterdam. Read more below (Dutch only).

Foam Forward is een talentontwikkelingsprogramma van Foam dat zich richt op jong aanstormend talent (18-26 jaar). Het programma speelt zich af in de Amsterdamse wijken Nieuw-West en Zuidoost. In samenwerking met de cultuurhuizen; ​Meervaart Studio (De Meervaart) en Talentlab (Bijlmer Parktheater), ontwikkelt Foam fotografiecursussen, gegeven door jonge, aan Foam verbonden, fotografen. De deelnemers werken gedurende een aantal weken, onder professionele begeleiding, toe naar een eindtentoonstelling op locatie. De ontwikkeling van hun eigen fotografische visie staat hierbij centraal, waarbij ze geïnspireerd raken door het werk van de fotograaf en de collectie van Foam.

most recent activities

Wanneer de deelnemers het traject hebben afgerond, krijgen ze de mogelijkheid om zich aan te melden voor een vervolgprogramma. Dit programma wordt vormgegeven door Foam, XYZ Amsterdam, HALAL en sQuare. Alle betrokken partijen werken samen bij het bieden van een aantrekkelijk programma waarin vaardigheden op het gebied van ondernemerschap, netwerken en techniek verder worden ontwikkeld. Ook is er aandacht voor het toekomstperspectief door middel van o.a. portfolioreviews en opleidingsadvies. De samenwerkingspartners werken samen met Foam aan een divers en rijk curriculum waarbij de kwaliteit gewaarborgd wordt. Het programma bestaat uit masterclasses, workshops, studiobezoeken, netwerkbijeenkomsten, portfolioreviews en de mogelijkheid om stage te lopen bij één van de deelnemende partijen.

Naast jongeren die zich aanmelden via de cultuurhuizen, hebben ook jonge talenten op het MBO de mogelijkheid om deel te nemen aan het programma. Zo heeft Foam de afgelopen jaren samengewerkt met het ROC van Amsterdam, in het bieden van talentontwikkelingsprogramma’s aan MBO-studenten.

Opening de Meervaart © Coco Plooijer / Foam

over de samenwerkingspartners

Bijlmer Parktheater

Bijlmer Parktheater is een theater, deskundig in intercultureel programmeren, cultuureducatie, community art en talentontwikkeling. Hierbij is de verbinding met Zuidoost altijd aanwezig. Talentlab is het verdiepingsprogramma voor jongeren van 18 jaar of ouder, waarbij jonge makers worden gestimuleerd hun eigen artistieke signatuur te ontwikkelen.

HALAL

HALAL is een filmproductiebedrijf en fotografiebureau gevestigd in het hart van Amsterdam, dat zich richt op het produceren van creatieve content van de hoogste kwaliteit en vertegenwoordigen een selecte groep uitzonderlijke filmregisseurs en -fotografen.

Meervaart Studio

Meervaart Studio biedt activiteiten voor jongeren en is dé plek in Nieuw-West, waar Amsterdamse jongeren (14-25 jaar) hun creatieve talent kunnen ontdekken en ontwikkelen. Hierbij staat coaching centraal, gegeven door jonge professionals uit het vakgebied.

sQuare

sQuare is een creatieve, maak-leer community waar ondernemende creatives hun visie, ideeën en skills professioneel kunnen inzetten. Tegelijkertijd ontwikkelen creatives zichzelf bij sQuare een leven lang door, tot nog betere professionals die flexibel inspelen op kansen in het toekomstige werkveld.

XYZ Studio

XYZ Studio is een professionele fotostudio in Amsterdam Noord, waar workshops, masterclasses, exposities en shoots georganiseerd worden. XYZ richt zich specifiek op jong talent.

Foam Forward is a collaboration between Bijlmer Parktheater, HALAL, Meervaart Studio, sQuare, XYZ Studio and Foam.


explore connections

Foam Forward