Private View Foam Editions
Foam Fans, leden van Club Foam en Foam Fund zijn van harte uitgenodigd voor de presentatie van nieuwe gesigneerde en gelimiteerde foto’s in de galerie van Foam op donderdag 20 augustus.

Tijdens deze avond zal fotograaf Sjoerd Knibbeler vertellen over zijn werk uit de tentoonstelling Digging Up Clouds die tot 23 augustus te zien is in Foam 3h.
Knibbeler’s werk concentreert zich op het visualiseren van onzichtbare natuurlijke fenomenen als de wind, de beweging van lucht en klimatologische omstandigheden. Hij laat zich inspireren door onderwerpen als vliegen, vliegtuigen, aerodynamica en klimatologie. Gedurende de Private View staat het werk Unfold (FB_22) uit de serie Paper Planes in de spotlight en is exclusief verkrijgbaar bij Foam Editions. Ook zal tijdens deze Private View de Hongaarse fotograaf Szilvia Sztankovits twee nieuwe First Editions toelichten.

PROGRAMMA
18.30 entree
19.00 uur Artist Talk door Szilvia Sztankovits en Sjoerd Knibbeler
19.30 uur borrel met bier van de Amsterdam Brewboys
21.00 einde

Foam leden kunnen zich aanmelden voor deze Private View door te mailen naar floor@foam.org.

OVER FIRST EDITIONS
In samenwerking met Foam Lab werd dit jaar de First Edition gelanceerd; een vaste formule voor aantrekkelijk geprijsde diptiek (€75,- per foto inclusief lijst) van jong afstuderend fotografietalent. Het aanbod wisselt elke twee maanden. Eerder gelanceerde First Editions waren afkomstig van fotograaf Anna de Jong en Niels Moolenaar. De foto’s van Szilvia Sztankovits zijn de derde in de reeks en zijn tot eind september exclusief bij Foam Editions te koop.

 

OVER FOAM EDITIONS
Foam biedt in haar galerie Foam Editions foto’s aan van hoge kwaliteit in een gelimiteerde, exclusieve oplage voor een aantrekkelijke prijs. Het merendeel van de prints bij Foam Editions bestaat uit werk van jonge talentvolle (inter)nationale fotografen. Daarnaast heeft Foam Editions enkele special editions, met werk van reeds gevestigde fotografen die al een solopresentatie in Foam hebben gehad. De opbrengst van Foam Editions komt ten goede aan het publieke programma van het museum.

Bekijk de volledige collectie in onze webshop, of bezoek Foam Editions in het museum. De galerie is dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur, op donderdag en vrijdag van 10.00 – 21.00 uur.

Foam Editions wordt ondersteund met producten van Philips Smart All-in-One tablets.

explore connections

Private View Foam Editions