Newton Workshop: Studio
Ben je een fotografieliefhebber en wil je - geïnspireerd door de tentoonstellingen in Foam - met een concrete fotografieopdracht aan de slag? Daag jezelf uit om buiten je eigen kaders te denken en doe mee met onze fotografieworkshop!

THEMA: MODEFOTOGRAFIE

Helmut Newton is als invloedrijke fotograaf een bron van inspiratie voor veel modefotografen gebleken. Hij was nauw bevriend met Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld, modeontwerpers die speelden met man-vrouw verhoudingen en zochten naar een nieuw en eigentijds vrouwbeeld. Dit zien we duidelijk terug in zijn fotografie: de verbeelding van de vrouw en onderliggende thema’s als macht, geweld, erotiek en verlangen. 
In het kader van deze tentoonstelling leer je aan de hand van één of meerdere overkoepelende thema’s verschillende kanten van modefotografie kennen. Ter inspiratie start iedere workshop met een korte rondleiding door de tentoonstelling Helmut Newton – A Retrospective, met per workshop de nadruk op een ander aspect uit zijn veelzijdige oeuvre.

Het aandachtspunt van de commerciële modefotografie van Helmut Newton blijft uiteraard de kleding. Om kleding zo goed mogelijk in beeld te brengen zijn de details heel belangrijk. Hoe laat je de stof van een bepaalde jurk vallen zodat het licht en schaduw pakt? Wat voor achtergrond draagt optimaal bij aan hetgeen je wilt overbrengen?

Met nadruk op detail, de setting en focus op de kleding creëer je foto’s die jouw persoonlijke visie laten zien. Laat je naast Helmut Newton ook inspireren door andere modefotografen zoals Viviane Sassen - en trek vooral een kledingstuk of accessoire uit de kast dat op het eerste oog te gewaagd lijkt voor alledaags gebruik.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Meld je dus op tijd aan! Tickets zijn gebonden aan een specifieke datum. Het is na aanschaf helaas niet mogelijk om van datum te wijzigen of om kosteloos te annuleren.

Please note: this workshop is in Dutch.

The exhibition is organised in close collaboration with the Helmut Newton Foundation in Berlin.

Helmut Newton – A Retrospective is made possible with the support of Main Sponsor Wolford, Lead Benefactor Fonds 21 and Project Partners Spaces and VSBfonds.

Foam is supported by the BankGiro Loterij, De Brauw Blackstone Westbroek, City of Amsterdam, Delta Lloyd, Olympus and the VandenEnde Foundation.


Lijkt het je leuk om mee te doen aan de volledige cursus? Binnen deze cursus volg je drie workshops en werk je tegelijkertijd naar een eigen serie toe. 

Data en tijden: 6, 13 en 20 augustus, 13.00 - 16.00 

explore connections

Newton Workshop: Studio