Newton Workshop: Public Space
Daag jezelf uit om buiten je eigen kaders te denken en doe mee met onze fotografieworkshop.

Deze cursus zit vol.

> Bekijk ons gehele cursusaanbod

THEMA: MODEFOTOGRAFIE

Ben je een fotografieliefhebber en wil je - geïnspireerd door de tentoonstellingen in Foam - met een concrete fotografieopdracht aan de slag? Dan is deze workshop iets voor jou.

Helmut Newton is als invloedrijke fotograaf een bron van inspiratie voor veel modefotografen gebleken. Hij was nauw bevriend met Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld, modeontwerpers die speelden met man-vrouw verhoudingen en zochten naar een nieuw en eigentijds vrouwbeeld. Dit zien we duidelijk terug in zijn fotografie: de verbeelding van de vrouw en onderliggende thema’s als macht, geweld, erotiek en verlangen. 

In het kader van deze tentoonstelling leer je aan de hand van één of meerdere overkoepelende thema’s verschillende kanten van modefotografie kennen. Ter inspiratie start iedere workshop met een korte rondleiding door de tentoonstelling Helmut Newton – A Retrospective, met per workshop de nadruk op een ander aspect uit zijn veelzijdige oeuvre.

Helmut Newton ging vaak op openbare locaties op zoek naar een setting om de ultieme sfeer voor zijn foto’s te vinden. Dit resulteerde in de bekende beelden van scherpe perspectieven en strakke composities waarin de omgeving van invloed is.
Tijdens deze workshop neem je de rol aan van een straatmodefotograaf en fotografeer je buiten, onder onzekere omstandigheden. Je gaat op zoek naar een goede combinatie van model, kleding en locatie in Amsterdam en legt dit vast. Je wordt uitgedaagd om het onverwachte zo goed mogelijk in een beperkte tijd vast te leggen.

Foam heeft digitale camera’s van Olympus beschikbaar voor deze workshop. Indien je liever gebruikmaakt van je eigen camera is dit vanzelfsprekend ook mogelijk. Denk in dat geval aan een volle batterij, een lege SD-kaart en een inlaadkabel. Het gebruik van eigen materiaal is op eigen risico.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Meld je dus op tijd aan! Tickets zijn gebonden aan een specifieke datum. Het is na aanschaf helaas niet mogelijk om van datum te wijzigen of om kosteloos te annuleren.

Please note: this workshop is in Dutch.

The exhibition is organised in close collaboration with the Helmut Newton Foundation in Berlin.

Helmut Newton – A Retrospective is made possible with the support of Main Sponsor Wolford, Lead Benefactor Fonds 21 and Project Partners Spaces and VSBfonds.

Foam is supported by the BankGiro Loterij, De Brauw Blackstone Westbroek, City of Amsterdam, Delta Lloyd, Olympus and the VandenEnde Foundation.

explore connections

Newton Workshop: Public Space