Newton Photography Course
Daag jezelf uit om buiten je eigen kaders te denken en doe mee met deze fotografiecursus.

Deze cursus is vol! 

> Bekijk ons actuele cursusaanbod

Ben je een fotografieliefhebber en wil je - geïnspireerd door de tentoonstellingen in Foam - met concrete fotografieopdrachten aan de slag? Dan is deze cursus voor jou.

Deelnemers werken naar een kleine serie toe in drie lessen. Iedere week wordt er een ander thema belicht vanuit Newtons' fotografie en worden er gerichte opdrachten gegeven zowel in het museum als buiten. 

THEMA: MODEFOTOGRAFIE

Helmut Newton is als invloedrijke fotograaf een bron van inspiratie voor veel modefotografen gebleken. Hij was nauw bevriend met Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld, modeontwerpers die speelden met man-vrouw verhoudingen en zochten naar een nieuw en eigentijds vrouwbeeld. Dit zien we duidelijk terug in zijn fotografie: de verbeelding van de vrouw en onderliggende thema’s als macht, geweld, erotiek en verlangen. 
In het kader van deze tentoonstelling leer je aan de hand van één of meerdere overkoepelende thema’s verschillende kanten van modefotografie kennen. Ter inspiratie start iedere workshop met een korte rondleiding door de tentoonstelling Helmut Newton – A Retrospective, met per workshop de nadruk op een ander aspect uit zijn veelzijdige oeuvre.

DATA
6, 13 en 20 augustus
13.00 - 16.00 uur

WORKSHOPS

De cursus bestaat uit deze workshops:

Foam provides digital Olympus cameras for this workshop. You are free to use your own camera in case you prefer so. In that case, remember to bring a fully charged battery, an empty SD card and a transfer cable. The use of your own materials is at your own risk.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Meld je dus op tijd aan! Tickets zijn gebonden aan een specifieke datum. Het is na aanschaf helaas niet mogelijk om van datum te wijzigen of om kosteloos te annuleren.

Please note: this course is in Dutch.

The exhibition is organised in close collaboration with the Helmut Newton Foundation in Berlin.

Helmut Newton – A Retrospective is made possible with the support of Main Sponsor Wolford, Lead Benefactor Fonds 21 and Project Partners Spaces and VSBfonds.

Foam is supported by the BankGiro Loterij, De Brauw Blackstone Westbroek, City of Amsterdam, Delta Lloyd, Olympus and the VandenEnde Foundation.

explore connections

Newton Photography Course