Maand van de Geschiedenis
In oktober staat Foam in het teken van de Maand van de Geschiedenis met de tentoonstelling Magnum Contact Sheets. Tussen Droom en Daad is het thema van de <a href="http://www.maandvandegeschiedenis.nl/">Maand van de Geschiedenis</a> in 2015.

TUSSEN DROOM EN DAAD
Foam presenteert in de tentoonstelling Magnum Contact Sheets het verhaal achter beroemde foto’s van iconische personen en gebeurtenissen, grote dromen en historische daden, goed èn kwaad. Onderwerpen die aan bod komen zijn de opkomst van Martin Luther King, de revolutie van Che Guevara en de historische speech van Margaret Thatcher in Blackpool, maar ook D-day, de Praagse Lente en 9/11.

REDACTIE AAN HET WOORD
Loop mee met één van de redacteuren op donderdagen. Zij bespreken hoe geschiedenis mogelijk is beïnvloed door beeldkeuze aan de hand van een aantal geselecteerde contactvellen uit de tentoonstelling en delen hun eigen ervaringen en uitdagingen als (beeld)redacteur.
Lees meer en reserveren > 

DE DROOM VAN CHÉ GUEVARA
De Drive-in bioscoop kende hoogtijdagen in de jaren vijftig. Je kent de setting uit oude Amerikaanse films, maar kunt het zelf meemaken tijdens Driving North! Op zondag 11 oktober vertonen Driving North en Foam samen de cultklassieker Motorcycle Diaries, een film gebaseerd op de dagboeken van Ché Guevara, die later bekend wordt als de grote vrijheidsstrijder ‘El Che’. 
Lees meer en reserveren >

DE GROTE GESCHIEDENISQUIZ
In de Grote Geschiedenisquiz word je historische kennis wakker geschud, verrijkt en op de proef gesteld tijdens een pubquiz. Deze eerste editie van de Grote Geschiedenisquiz is een avondvullend evenement voor geschiedenisliefhebbers, historici en iedereen met een interesse voor het verleden. Bezoek Foam of meld je team (max 5 per team) aan.
Lees meer en reserveren >

PROGRAMMA
De Grote Geschiedenisquiz is het hoogtepunt op een avond waar eerder een rondleiding door redacteur Sterre Sprengers (De Correspondent) wordt gegeven. Museumdocenten van Foam verzorgen zogenaamde flashrondleidingen. Soundscapes en beelden worden verzorgd door het Instituut voor Beeld en Geluid. Lavinia Good Food maakt deze avond bijzondere cocktails, geïnspireerd op historische momenten uit de tentoonstelling.

Gehele maandMagnum Contact Sheets

1-10     Redacteur aan het woord: Jan Hoek 
aanvang 18.30 | reserveren

8-10     Redacteur aan het woord: Evert Hermans 
aanvang 18.30 | reserveren

11-10   Inleiding en filmvertoning Motorcycle Diaries
Drive-in bioscoop Driving North. Terrein open om 17 uur, aanvang film om 20.30 uur, reserveren)

15-10   Redacteur aan het woord: Natalia Toret 
aanvang 18.30 | reserveren

22-10   De Grote Geschiedenisquiz: 
18.00 – 21.00 uur, aanvang quiz om 19.30 uur.
in samenwerking met Instituut voor Beeld en Geluid, en Lavinia Good Food

22-10   Redacteur aan het woord: Sterre Sprengers 
aanvang 18.30 | reserveren

29-10   Redacteur aan het woord: Merel Bem 
aanvang 18.30 | reserveren

Het activiteitenprogramma is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis 2015, Tussen Droom en Daad.

explore connections

Maand van de Geschiedenis