Kijk! Mijn straat
Fotoweek en FOTODOK presenteren de tentoonstelling Kijk! Mijn Straat van Ahmet Polat. Polat is eerder dit jaar door Fotoweek benoemd tot derde<a href="http://www.defotoweek.nl/fotograaf-des-vaderlands"> Fotograaf des Vaderlands</a>. Met deze eretitel is hij een jaar lang h&eacute;t gezicht van de Nederlandse fotografie.

Speciaal voor Fotoweek maakte hij een serie met het thema ‘Kijk! Mijn Straat’, waarvoor hij de straten van Nederlandse steden en dorpen in ging om bewoners te volgen in hun dagelijkse omgeving. De serie is van 6 september t/m 25 oktober 2015 te zien. Met medewerking van Het Utrechts Archief presenteert FOTODOK de buitententoonstelling aan Hamburgerstraat 28.

FOTOSERIE KIJK! MIJN STRAAT
Met zijn serie vertelt Ahmet Polat het verhaal van Nederlandse straten vanuit het perspectief van de bewoners. Persoonlijke verhalen en het leven van alledag legt hij vast door middel van fotografie en film. Samen vormen al die verhalen en de kleine, dagelijkse gebeurtenissen die hij laat zien, een mooi beeld van de Nederlandse straatcultuur. Na jaren in Turkije te hebben gewoond kijkt Polat met een frisse blik naar het Nederlandse straatbeeld. Door de persoonlijke band die Polat heeft met de verschillende plekken die hij vastlegde, slaagt hij erin om een intiem beeld te creëren van de straat en zijn bewoners.

OVER AHMET POLAT
Ahmet Polat (1978, Roosendaal) is een Turks/Nederlandse documentaire- en modefotograaf, die opgroeide in Fijnaart in Brabant. Hij studeerde aan de St. Joost Academie in Breda en woonde de afgelopen jaren in Istanbul. Sinds begin 2015 is hij weer terug in Nederland. Het werk van Polat is altijd verrassend, vol leven en energie en balanceert op de rand van documentaire-, straat- en modefotografie.

FOTOWEEK 2015
Fotoweek is de landelijke themaweek van de fotografie die dit jaar voor de derde keer plaatsvindt. Elk jaar benoemt Fotoweek een Fotograaf des Vaderlands die de opdracht krijgt om een fotoserie te maken bij het thema van dat jaar. Dit jaar vindt Fotoweek plaats van vrijdag 11 t/m zondag 20 september, met als thema Kijk! Mijn Straat. Tijdens Fotoweek zijn er op diverse plekken door het land pop-up fotostudio’s te bezoeken. Bekijk het volledige programma.

FOTODOK (No) Privacy
In dezelfde periode als de buitententoonstelling Kijk! Mijn Straat, van 6 september t/m 25 oktober 2015, vindt bij FOTODOK de tentoonstelling (No) Privacy plaats. Vorm aan de hand van het werk van 16 (inter)nationale fotografen en kunstenaars je eigen ideeën over onze privacy. 

Fotoweek is een initiatief van Nederlands Fotomuseum en Foam Fotografiemuseum Amsterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij en DuPho.

De tentoonstelling Kijk! Mijn Straat wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, hazazaH Photography, Het Utrechts Archief, Mondriaan Fonds en Vandejong Creative Agency. Ahmet Polat wordt ondersteund door Nivo Schweitzer en Canon.

explore connections

Kijk! Mijn straat