Herfstvakantie 2015
Tijdens de herfstvakantie is er voor iedereen iets te doen in Foam. Bekijk hier 7 uitgelichte activiteiten uit het boordevolle programma.
 1. MAGNUM CONTACT SHEETS TENTOONSTELLING  Magnum Contact Sheets toont de magie rond het allesomvattende ‘beslissende moment’ en het ontstaan van iconische beelden. Deze tentoonstelling geeft aan de hand van originele contactvellen inzicht in het werkproces van ’s werelds beroemdste journalistieke fotografen.

 2. WORKSHOP FOTOGRAFIE VOOR KINDEREN


  Foam verzorgt tijdens de herfstvakantie een fotografieworkshop voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Tijdens deze workshop maken de kinderen in een middag foto’s in de stijl van Anne de Vries. Deze fotograaf gebruikt alledaagse objecten, digitale fotografie en printtechnieken om tot zijn beelden te komen.
  Aanstaande: Kerstvakantie fotografieworkshop voor kinderen

 3. FOAM-SAFARI


  Ga jij deze herfstvakantie met het gezin naar Foam? Vraag dan aan de balie naar de Foam-Safari! In deze tas vindt je makkelijk toe te passen opdrachten voor het hele gezin. Zelfs de allerkleinsten kunnen meedoen op ontdekkingstocht door het museum! De Foam-Safari is tijdelijk gratis en vanaf 17 oktober verkrijgbaar.

 4. FOTOSTUDIO IN FOAM

  Laat in een flits zes portretfoto's van jezelf maken in de Fotostudio in Foam, die is geïnspireerd op de tentoonstelling Magnum Contact Sheets. Bepaal jouw 'iconische foto' die je in de vorm van een contactvel krijgt toegestuurd. Elke zaterdag in oktober kun je op de foto van 13.00 tot 15.00 en op 24 oktober de gehele dag.

 5. DE GROTE GESCHIEDENISQUIZ

  Op 22 oktober organiseert Foam de Grote Geschiedenisquiz, gepresenteerd door Meester Bart. Een pubquiz waarin jouw algemene kennis over wereldgeschiedenis, journalistieke fotografie, historische momenten en grappige feitjes worden getest. Weet jij van de wereldberoemde speech was die Bakermat (DJ) gebruikte in zijn zomerse hit in 2014?

 6. REDACTEUREN AAN HET WOORD (GRATIS RONDLEIDING)  Iedere donderdagavond in oktober kun je samen met een (beeld)redacteur Magnum Contact Sheets bezoeken. Met de groep bekijk je hoe een selectie uit de beelden tot stand is gekomen. Niet alleen de momenten vóór en net na het maken van die ene iconische foto zijn te zien, maar ook de aantekeningen van de fotograaf die het beslissende moment op het vel markeerden, vaak lang nadat de foto was geschoten.
     Redacteur aan het woord: 
     22 oktober Sterre Sprengers (De Correspondent)
     29 oktober Merel Bem (Volkskrant)
  UITVERKOCHT

 7. ANDERE TENTOONSTELLINGEN


  Het werk van de jonge Franse fotograaf Jean-Vincent Simonet (Lyon, 1991) is nog tot en met 25 oktober te zien in Foam. Toen hij op het verbannen boek Les Chants de Maldoror stuitte, besloot Simonet om dit literaire mysterie nieuw leven in te blazen en verwerkte deze klassieke roman tot een hedendaags boek en de tentoonstelling Maldoror.

  Ook de tentoonstellingen Anne de Vries - E _ M E R G E en Momo Okabe - Bible and Dildo zijn tijdens de herfstvakantie te zien in het museum. 

explore connections

Herfstvakantie 2015