Fotoweek 2015: Een bijzonder portret
Tijdens Fotoweek 2015 bemant fotograaf Ahmet Polat op zaterdag 12 september een fotostudio in Foam. Polat legt deze dag bezoekers en hun familieleden vast in een bijzonder (familie)portret.

Tussen 13.00 en 17.00 uur kun je jezelf, of jouw familie laten portretteren door de Ahmet. De kosten per shoot bedragen € 30,-. De foto krijg je na afloop van de shoot mee en wordt afgedrukt op A5 formaat (21 x 14,8 cm).

Ahmet Polat (1978, Roosendaal) is een Turks/Nederlandse documentaire- en modefotograaf. Zijn werk is veelvuldig geëxposeerd in solo- en groepstentoonstellingen, onder andere in Foam, en internationaal bij instellingen van Istanbul tot São Paulo.

FOTOGRAAF DES VADERLANDS
Polat is eerder in 2015 door Fotoweek benoemd tot derde Fotograaf des Vaderlands. Met deze eretitel is hij een jaar lang hét gezicht van de Nederlandse fotografie en maakte hij speciaal voor Fotoweek een serie met het thema Kijk! Mijn Straat. Polat ging de straten op van Nederlandse steden en dorpen om bewoners te volgen in hun dagelijkse omgeving.

NATIONALE FOTOWEEK
Van 11 t/m 20 september 2015 is de derde editie van Fotoweek, een initiatief van Foam en het Nederlands Fotomuseum. Tien dagen lang staat heel Nederland in het teken van fotografie en valt er van alles te beleven voor iedereen die van foto’s en fotograferen houdt. Met het thema Kijk! Mijn Straat wil Fotoweek alle Nederlanders inspireren om hun directe, alledaagse leefomgeving te delen door middel van fotografie.

FOAM FUND
Van 10.00 tot 12.00 uur is de studio exclusief beschikbaar voor Foam Fund leden om op afspraak een portretfoto te laten maken. Hiervoor kun je je tot en met 3 september aanmelden via mathilde@foam.org.  

Fotoweek is een initiatief van Nederlands Fotomuseum en Foam Fotografiemuseum Amsterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij en DuPho.

explore connections

Fotoweek 2015: Een bijzonder portret