Foam Fan+ workshop 2015
Voor Foam Fan+ leden organiseert Foam in november drie gratis fotografieworkshops met als thema ‘Keuzes maken’.

Ter inspiratie start de workshop met een rondleiding door de tentoonstelling Magnum Contact Sheets. Daarna ga je zelf aan de slag met de selectie voor jouw perfecte foto. Vol inspiratie en met nieuwe kennis over fotografie ga je naar huis. 

THEMA NOVEMBER: KEUZES MAKEN
De foto die de fotograaf uiteindelijk aan zijn publiek laat zien, is slechts een klein gedeelte van het gehele proces. Welke foto's zijn ervoor of erna gemaakt en hoe is de fotograaf tot zijn keuze gekomen? Is het belangrijk om deze keuze te weten, zodat we de fotograaf beter begrijpen of houden we liever de magie rondom het allesomvattende 'beslissende moment' in stand?

Tijdens de fotografieworkshop Keuzes maken gaat het om de keuzes die je maakt als fotograaf. Niet alleen tijdens het maken van een foto, maar ook tijdens de selectie van je uiteindelijke beeld. Welke foutjes, toevalligheden en mislukkingen omringen jouw perfecte foto? En is het, met de komst van digitale fotografie, nu makkelijker of juist moeilijker geworden om de juiste keuze te maken? De workshop is geïnspireerd op de tentoonstelling Magnum Contact Sheets, waar we aan de hand van de originele contactvellen inzicht krijgen in het werkproces van 's werelds beroemdste journalistieke fotografen.

Ter inspiratie start de workshop met een uitgebreide rondleiding door de tentoonstelling. Na een korte introductie op het thema ga je onder deskundige begeleiding zelf aan de slag met een gerichte fotografieopdracht. De ervaren museumdocent geeft je tijdens het fotograferen tips hoe je je foto’s kunt verbeteren en hoe je tot een keuze voor een eindbeeld op je eigen 'contactvel' kan komen. Tot slot worden alle resultaten gezamenlijk nabesproken.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Foam heeft eenvoudige compact camera’s beschikbaar voor deze workshop. Indien je liever gebruikmaakt van je eigen camera is dit vanzelfsprekend ook mogelijk. Denk in dat geval aan een volle batterij, een lege SD-kaart en een inlaadkabel. Het gebruik van eigen materiaal is op eigen risico.

RESERVERING EN KOSTEN
Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Meld je dus op tijd aan! Tickets zijn gebonden aan een specifieke datum. Het is na aanschaf helaas niet mogelijk om van datum te wijzigen. De workshop is gratis voor Foam Fan+ leden. Het is mogelijk om één introducé mee te nemen. Deze persoon betaalt het normale tarief van €50,-.

Let op: je kunt je inschrijven voor één van de drie data.

explore connections

Foam Fan+ workshop 2015