Fashion Photography Workshop for Children
Foam organiseert deze zomervakantie een kinderworkshop voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Deze workshop is vol!

> Bekijk ons actuele workshopaanbod

Dit keer is de workshop gebaseerd op de tentoonstelling Helmut Newton - A Retrospective. Hij is een legendarische en invloedrijke fotograaf uit de vorige eeuw. Binnen zijn fotografie is het poseren van het model heel belangrijk.


© Foam

Tijdens de workshop gaan de kinderen een gestileerd portret maken, waarbij de focus ligt op de invloed van je houding op een portretfoto, op de uitstraling van een pose en wat voor effect de kleding heeft op de sfeer van de foto. Deze eerste foto’s worden geprint. De uitgeknipte modellen worden opnieuw gefotografeerd maar dit keer met de stad als achtergrond. Newton gebruikte vaak de openbare ruimte als zijn studio en bepaalde zo de sfeer van de foto. De kinderen plaatsen hun uitgeknipte model in een omgeving die ze vinden passen bij de houding en kleding. Het uiteindelijke resultaat krijgen ze geprint mee naar huis in een goodiebag.


© Foam

Foam heeft compactcamera’s van Olympus beschikbaar voor deze workshop. Wanneer er voorkeur wordt gegeven aan het gebruik van een eigen camera is dit geen probleem. Denk in dat geval aan een volle batterij, een lege SD-kaart en een inlaadkabel. Het gebruik van eigen materiaal is op eigen risico.

Voor de ouders/verzorgers bieden we een gratis rondleiding aan van 1 uur, zodra de kinderen zijn opgehaald door de museumdocent. Deze duurt van 13.00 - 14.00 uur.

Geïnteresseerd? Meld je op tijd aan want de plaatsen zijn beperkt. De tickets zijn gebonden aan een specifieke datum en tijd. Na aankoop van de kaarten is het niet mogelijk om van datum te wisselen of om kosteloos te annuleren.

De tentoonstelling komt tot stand in nauwe samenwerking met de Helmut Newton Foundation in Berlijn.

Helmut Newton - A Retrospective is mede mogelijk gemaakt met steun van hoofdsponsor Wolford, hoofdbegunstiger Fonds 21 en projectpartners Spaces en VSBfonds.

Foam wordt ondersteund door de BankGiro Loterij, De Brauw Blackstone Westbroek, Delta Lloyd, Gemeente Amsterdam, Olympus en de VandenEnde Foundation.

explore connections

Fashion Photography Workshop for Children