Editor speaking: Sterre Sprengers
Hoe is dat ene iconische beeld tot stand gekomen? En welke momenten gingen daar aan vooraf? Bezoek samen met een (beeld)redacteur de tentoonstelling en leer meer over de kracht van de fotografie.

This activity is only available in Dutch.

De tentoonstelling Magnum Contact Sheets geeft aan de hand van originele contactvellen inzicht in het werkproces van ’s werelds beroemdste journalistieke fotografen. De tentoonstelling biedt een chronologisch overzicht van markante historische momenten vanaf de jaren '30 tot 2010. Maar hoe is dat ene iconische beeld tot stand gekomen? En welke momenten gingen daar aan vooraf?

Bezoek samen met een (beeld)redacteur de tentoonstelling en bekijk hoe deze beelden tot stand zijn gekomen. Niet alleen de momenten vóór en net na het maken van die ene iconische foto zijn te zien, maar ook de aantekeningen van de fotograaf die het beslissende moment op het vel markeerden, vaak lang nadat de foto was geschoten. Tijdens de rondleiding op 22 oktober zal redacteur Sterre Sprengers meer vertellen over de kracht van het beeld en haar persoonlijke ervaringen.

PROGRAMMA
De rondleiding Redacteur aan het woord vindt elke donderdag in oktober plaats en start om 18.30 in Foam. Aanmelding is wenselijk om teleurstelling te voorkomen. Per rondleiding is er plek voor 15 personen.

1 oktober: Jan Hoek (o.a. Het Parool)
8 oktober: Evert Hermans (NRC Media)
15 oktober: Natalia Toret (NRC Media)
22 oktober: Sterre Sprengers (De Correspondent)
29 oktober: Merel Bem (o.a. De Volkskrant)

De gratis rondleiding is elke donderdagavond in oktober en wordt georganiseerd voor de Maand van de Geschiedenis.

OVER STERRE SPRENGERS
Sterre Sprengers (1984) is chef beeldredactie van De Correspondent. Ook schrijft ze over fotografie, beeldvorming en haar werk als beeldredacteur. Sterre studeerde documentaire fotografie. Al tijdens haar studie werkte zij als beeldredacteur bij nrc.next. Na haar opleiding was zij daar vijf jaar chef van de beeldredactie en schreef over fotografie voor deze krant. Daarnaast is Sterre gastdocent aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, juryvoorzitter van het Steenbergen Stipendium en mede-auteur van het boek ED IT - the substantial system for photographic archive maintenance.

explore connections

Editor speaking: Sterre Sprengers