Editor speaking: Jan Hoek
Hoe is dat ene iconische beeld tot stand gekomen? En welke momenten gingen daar aan vooraf? Bezoek samen met een (beeld)redacteur de tentoonstelling en leer meer over de kracht van de fotografie.

This activity is only available in Dutch.

De tentoonstelling Magnum Contact Sheets geeft aan de hand van originele contactvellen inzicht in het werkproces van ’s werelds beroemdste journalistieke fotografen. De tentoonstelling biedt een chronologisch overzicht van markante historische momenten vanaf de jaren '30 tot 2010. Maar hoe is dat ene iconische beeld tot stand gekomen? En welke momenten gingen daar aan vooraf?

Bezoek samen met een (beeld)redacteur de tentoonstelling en bekijk hoe deze beelden tot stand zijn gekomen. Niet alleen de momenten vóór en net na het maken van die ene iconische foto zijn te zien, maar ook de aantekeningen van de fotograaf die het beslissende moment op het vel markeerden, vaak lang nadat de foto was geschoten. Tijdens de rondleiding zal de redacteur meer vertellen over de kracht van het beeld en zijn of haar persoonlijke ervaringen.

PROGRAMMA
De rondleiding Redacteur aan het woord vindt elke donderdag in oktober plaats en start om 18.30 in Foam. Aanmelding is wenselijk om teleurstelling te voorkomen. Per rondleiding is er plek voor 15 personen.  

1 oktober: Jan Hoek (o.a. Het Parool)
8 oktober: Evert Hermans (NRC Media)
15 oktober: Natalia Toret (NRC Media)
22 oktober: Sterre Sprengers (De Correspondent)
29 oktober: Merel Bem (o.a. De Volkskrant)

De gratis rondleiding is elke donderdagavond tijdens de Maand van de Geschiedenis.

OVER JAN HOEK
Jan Hoek (1984) is naast redacteur ook kunstenaar. Op zijn 24e startte hij een studie aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam (Beeld en Taal). In 2012 studeerde hij af met de film Me & My Models. Zijn werk is in Nederland tentoongesteld in onder andere Foam, UNSEEN en bij zijn galerie Galerie Ron Mandos, internationaal had hij tentoonstellingen in Shenzhen (China), St. Petersburg (Rusland), Jakarta (Indonesië), Miami (U.S.), Istanbul (Turkijë), Londen (UK) en vele andere plekken.

Daarnaast schrijft en fotografeert hij onder andere voor NRC Handelsblad, Het Parool, NRC.Next, Vrij Nederland, Mister Motley en Vice. In 2013 kwam van Jan Hoek het boekje Marktplaatspoëzie uit met daarin de meest ontroerende advertenties die hij vond op Marktplaats. In 2014 verscheen bij Art Paper Editions het fotoboek New Ways Of Photographing The New Masai.

explore connections

Editor speaking: Jan Hoek