Driving North x Foam
Op zondag 11 oktober vertonen Outdoor Cinema en Foam de film Motorcycle Diaries in een heuse drive-in bioscoop naar aanleiding van de tentoonstelling <a href="/museum/programme/magnum">Magnum Contact Sheets</a>. Er is plek voor 100 auto&rsquo;s voor een groot scherm onder de sterren.

Oldtimers, lease-auto's, barrels, alles wat rijdt is welkom. Er is per avond ruimte voor 100 auto's op het terrein. Voor het geluid stem je af op een speciale FM-frequentie. Geen auto of geen autoradio? Zak dan onderuit in de carpartlounge, limousine of dubbeldekbus en krijg je een koptelefoon te leen.

Ruim voordat de film start zijn Driving North bezoekers al welkom. Het terrein is geopend vanaf 17.00 en er is gezorgd voor muziek, ijskoude en hartverwarmende drankjes, marshmallows bij een kampvuur, een rokende BBQ en good old drive-in food. Rond 20.30 starten we met een inleiding van de curator van de tentoonstelling Magnum Contact Sheets in Foam, waarna de film start.

MOTORCYCLE DIARIES
In 1952 trokken twee jonge Argentijnen, Ernesto Guevara en Alberto Granado, samen op reis door Latijns-Amerika om de échte wereld buiten Buenos Aires te verkennen. De film vertelt niet alleen de belevenissen van het avontuurlijke duo, maar de verandering naar een keiharde kennismaking met de realiteit van Latijns-Amerika. De film is gebaseerd op de dagboeken van een man die later bij iedereen bekend wordt als de grote vrijheidstrijder ‘El Che’.

MAGNUM CONTACT SHEETS
De wereldberoemde foto van Che Guevara, gemaakt door Magnumfotograaf René Burri, is één van de iconische foto’s in de tentoonstelling Magnum Contact Sheets, gelijktijdig te zien in Foam. Het tonen van de contactvellen geeft voor het eerst inzicht in de omstandigheden waarin de beelden van deze fotografen tot stand kwamen. Niet alleen de momenten vóór en net na het maken van die ene iconische foto zijn te zien, maar ook de aantekeningen van de fotograaf die het beslissende moment op het vel markeerden, vaak lang nadat de foto was geschoten.

Deze avond tijdens Driving North is een samenwerking tussen Outdoor Cinema, EYE filmmuseum en Foam.

explore connections

Driving North x Foam