De Grote Geschiedenisquiz
Op donderdag 22 oktober vindt dit jaar in Foam de Grote Geschiedenisquiz plaats, één van de hoogtepunten tijdens de Maand van de Geschiedenis. Het thema van de Maand van de Geschiedenis in 2015 is Tussen Droom en Daad.

This activity is only available in Dutch.

DE GROTE GESCHIEDENISQUIZ
Deze eerste editie van de Grote Geschiedenisquiz is een avondvullend evenement voor geschiedenisliefhebbers, historici en iedereen met een interesse voor het verleden en fotografie.

TUSSEN DROOM EN DAAD
Foam presenteert in de tentoonstelling Magnum Contact Sheets het verhaal achter beroemde foto’s van iconische personen en gebeurtenissen, grote dromen en historische daden, goed én kwaad. Onderwerpen die aan bod komen zijn de opkomst van Martin Luther King, de revolutie van Che Guevara en de historische speech van Margaret Thatcher in Blackpool, maar ook D-day, de Praagse Lente en 9/11. In de Grote Geschiedenisquiz wordt jouw historische kennis wakker geschud, verrijkt en op de proef gesteld.

PROGRAMMA
Naast De Grote Geschiedenisquiz zal er ook een rondleiding door redacteur Sterre Sprengers (De Correspondent) worden gegeven. Tijdens deze rondleiding zal zij meer vertellen over de kracht van het beeld en haar persoonlijke ervaringen. Museumdocenten van Foam verzorgen zogenaamde ‘flashrondleidingen’, korte tours waar ieder moment bij aangesloten kan worden. Speciale ‘Soundscapes’ (geluidsfragmenten bij de tentoonstellingen) en beelden worden verzorgd door het Instituut voor Beeld en Geluid. Lavinia Good Food maakt deze avond bijzondere cocktails, geïnspireerd op historische momenten uit de tentoonstelling.

18.00 uur - Aanvang programma
18.30 - 19.30 uur Redacteur aan het woord: Sterre Sprengers (reserveren)
18.30 - 20.00 uur Flashrondleidingen door Magnum Contact Sheets
19.30 - 20.30 uur De Grote Geschiedenisquiz, presentatie door Meester Bart (beperkt plek, reserveren per team kan hier
21.00 uur - Einde avond

Het museum is deze avond geopend voor een bezoek aan alle tentoonstellingen.

De Grote Geschiedenisquiz wordt mede mogelijk gemaakt door Beeld en Geluid en is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis.

explore connections

De Grote Geschiedenisquiz