Club Foam: Bezoek aan Rietveld Academie
Met veel plezier nodigen we je uit voor de volgende activiteit: een bezoek aan de examens Fotografie van de Gerrit Rietveld Academie (Frederik Roeskestraat 96 in Amsterdam) op zaterdag 4 juli om 15.00 uur.

Begin juli worden de eindexamens fotografie van deze kunstacademie tentoongesteld. Tijdens de eindexamenexpositie van de Gerrit Rietveld Academie presenteren zo'n 200 nationale en internationale studenten van onder andere de afdelingen Beeldende Kunst, Edelsmeden, Fotografie, Grafisch Ontwerpen, Mode en Keramiek hun eindexamenwerk. De Rietveld Academie geeft studenten die afstuderen met de eindexamenexpositie de kans hun werk te tonen aan potentiële opdrachtgevers, galeriehouders, kunstliefhebbers en andere geïnteresseerden.

De afstudeerrichting Fotografie leidt op tot autonoom fotograaf. Nieuwe beeldtechnieken met gebruik van video, film en andere media worden vanuit fotografische tradities getoetst. Op de afdeling Fotografie van de Rietveld Academie maken de studenten autonoom conceptueel werk waarin fotografie fungeert als katalysator binnen het werkproces. Veel alumni van deze Rietveldafdeling hebben inmiddels een tentoonstelling in Foam 3h gehad of zijn gepubliceerd in Foam Magazine, zoals Anne de Vries, Anika Schwarzlose en Ruth van Beek.

Tijdens het bezoek op 4 juli krijgt Club Foam uitleg van de studenten Fotografie over hun werk, samen met een curator van Foam. Na afloop drinken we nog een borrel en is er gelegenheid om andere examenrichtingen te bezoeken.

Het is mogelijk om iemand mee te nemen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar mathilde@foam.org. Nog geen lid van Club Foam? Meld je hier aan.

explore connections

Club Foam: Bezoek aan Rietveld Academie