Portrait Photography Course 2015
Laat je in hartje Amsterdam inspireren door de grote namen uit de portretfotografie. Foam organiseert in oktober 2015 een cursus Portretfotografie voor fotografieliefhebbers vanaf 18 jaar.

> Klik hier voor ons actuele cursusaanbod.

Tijdens deze cursus werk je in vier weken toe naar een persoonlijke serie bijzondere portretfoto’s. Iedere week ligt de focus op een ander aspect van de portretfotografie. Ter inspiratie staan in elke workshop steeds twee beroemde portretfotografen centraal. Aan de hand van deze fotografen wordt de focus van de dag uitgelegd.

Je krijgt per workshop een afgekaderde opdracht en natuurlijk ook veel tips om mee te experimenteren. Omdat je veel leert van de praktijk wordt de meeste tijd ingeruimd om aan je serie te werken. Tot slot worden de resultaten iedere workshop uitgebreid bekeken en besproken in groepsverband. Want door met je medecursisten te praten over je eigen fotografie leer je kritisch te kijken, je eigen stijl herkennen en ga je snel vooruit.

WAAROM EEN FOTOGRAFIEWORKSHOP BIJ FOAM?
• Je krijgt deskundige begeleiding van een door Foam getrainde museumdocent die zelf ook fotograaf is;
• Je werkt elke week aan een concrete opdracht;
• Je kijkt naar inspirerende voorbeelden van professionele fotografen;
• Je wordt uitgedaagd om beter na te denken over je eigen fotografie;
• De cursus is voor alle niveaus.

TIJDSINDELING
De workshops beginnen elke week om 13.00 uur met een analyse van het werk van twee bekende fotografen. Door hen laat je je inspireren om, na een korte introductie op het thema, zelf de studio in te gaan met je camera. Je fotografeert ongeveer een uur. Dit doe je zelfstandig, onder begeleiding van een museumdocent. Aan het einde van de workshop bespreek je je resultaten met de andere deelnemers. Om 16.00 uur is elk deel van de workshop afgelopen.

explore connections

Portrait Photography Course 2015