Decor en beeldverhaal
Raak geïnspireerd door de beeldtaal van Melanie Bonajo en creëer surrealistische foto’s waarmee je haar werkwijze onderzoekt.

Melanie Bonajo probeert in haar serie experimentele films ons idee van de huidige maatschappij op te schudden. Haar filmtrilogie in semi-documentaire stijl, Night Soil, is gemaakt vanuit een fotografisch oogpunt; haar sets zijn geconstrueerd, kleurrijk en modellen worden ingezet om haar verhaal uit te drukken.

Tijdens deze workshop word je uitgedaagd om na te denken over de beeldtaal van Melanie Bonajo’s films. Hoe brengt Bonajo haar boodschap over aan de kijker? Hoe brengt zij haar verhaal in beeld? Van hieruit ga je bedenken hoe je haar beeldtaal kan omzetten naar fotografie. Met attributen en materialen als planten, kleding en schmink zul je in een groep een surrealistische set nabouwen in de stijl van Melanie Bonajo en elkaar hierin fotograferen.

Let op: deze workshop wordt in het Engels gegeven van 10.00 - 13.00 uur en in het Nederlands van 13.00 - 16.00 uur. Zorg dat je je aanmeldt voor de juiste tijd:

> Aanmelden voor de Engelse workshop (10.00 - 13.00)

> Aanmelden voor de Nederlandse workshop (13.00 - 16.00)

PROGRAMMA
De workshop begint met een korte rondleiding waar de museumdocent je een introductie geeft op het werk van Bonajo en waar je kort de mogelijkheid krijgt delen van de films te zien. Met de groep zal je dieper ingaan op de beeldtaal van haar werk en inspiratie opdoen voor de workshop.

Hierna ga je in kleine groepen van 2-3 aan de slag. Tijdens de fotografieopdracht bepaal je hoe je een beeldverhaal gaat creëren met de beschikbare materialen. Denk hierbij aan een reeks foto's of één sterke foto waarin je een verhaal vertelt. Bij droog weer krijg je de kans om in de tuin te fotograferen.

De workshop wordt afgesloten met een nabespreking van elkaars werk. Alle resultaten krijgen je na afloop digitaal opgestuurd.

Het is mogelijk om voorafgaand aan de workshop de films van Melanie Bonajo in zijn geheel te komen bekijken in Foam. Hier zal tijdens de workshop geen tijd voor zijn.

Still from Night Soil / Fake Paradise, 2015 © Melanie Bonajo / Courtesy AKINCI, Amsterdam

AANMELDEN
Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Meld je dus op tijd aan! Tickets zijn gebonden aan een specifieke datum. Het is na aanschaf helaas niet mogelijk om van datum te wijzigen of om kosteloos te annuleren.

Foam heeft Olympus OM-D camera’s beschikbaar voor deze workshop. Indien je liever gebruikmaakt van je eigen camera is dit vanzelfsprekend ook mogelijk. Denk in dat geval aan een volle batterij, een lege SD-kaart en een inlaadkabel. Het gebruik van eigen materiaal is op eigen risico.

Foam wordt ondersteund door de BankGiro Loterij, De Brauw Blackstone Westbroek, Delta Lloyd, Gemeente Amsterdam, Olympus en de VandenEnde Foundation.

explore connections

Decor en beeldverhaal